Feugiat nulla facilisis at vero eros et curt accumsan et iusto odio dignissim qui blandit praesent luptatum zzril.
+ (123) 1800-453-1546
clinic@qodeinteractive.com

Related Posts

Stránka pacientskych združení a partnerov
Title Image

Blog

Home  /  Podcasty   /  Fakty a mýty o výžive onkologických pacientov

Fakty a mýty o výžive onkologických pacientov

Správna výživa v priebehu liečby, je dôležitou podmienkou jej úspešného zvládnutia, ako sme sa dozvedeli v predchádzajúcej časti podcastu Onkoinfo (Výživa onkologického pacienta, diel č. 10). Niekedy je však účinok výživy vo vzťahu nádorovým ochoreniam laickou verejnosťou preceňovaný. V snahe zorientovať sa v informačnou bludisku o výžive onkologických pacientov, sme opäť pozvali nutričnú terapeutku Národného onkologického ústavu MSc. Petronelu Forišek Paul. V relácii sa dozviete odborné odporúčania vo vzťahu k mýtom kolujúcim na internete:

  • – vylúčenie mäsa z výživy onkologických pacientov
  • – vylúčenie cukru a obmedzenie sacharidov; živí cukor rakovinu?
  • – vzťah obezity, diabetu ako rizikových faktorov pre vznik onkologického ochorenia
  • – ovocné a zeleninové šťavy
  • – užívanie vitamínov a doplnkov výživy
  • – liečiva sila bylín a čajov
  • – vylúčenie kravského mlieka, kozie a ovčie výrobky
  • – protirakovinové super-potraviny.
Odpovedá: MSc. Petronela Forišek Paul
Moderuje: Eva Sládková
Dátum zverejnenia: 20. 10. 2023
 
Relácia vznikla v spolupráci s TV doktor.
© Audioverzia podcastu onkoinfo.sk
© Videoverzia podcastu TV doktor, dostupná na https://www.tvdoktor.sk/relacia/17-onkoinfo/
 

Spolufinancované Európskou úniou v rámci projektu č.101091634 – Impact Acceleration of Slovak CSOs. Vyjadrené názory a stanoviská sú názormi a stanoviskami autora/-ov a nemusia nevyhnutne odrážať názory Európskej únie alebo Európskej výkonnej agentúry pre vzdelávanie a kultúru (EACEA). Európska únia ani Európska výkonná agentúra pre vzdelávanie a kultúru za ne nezodpovedá.